Reinventată de 52 de ori, mașina de scris „reînvie” pe un notebook de la Samsung


Good news pentru dactilografi! Samsung a lansat un notebook cu tastatură mecanică


În secolul XXI puțini dintre noi se mai gândesc că înainte ca computerele să devină un must-have al lumii moderne, la baza procesului de comunicare stătea una din cele mai importante invenții lumești, mașina de scris, un dispozitiv mecanic destinat dactilografierii textelor pe suport de hârtie, reinventat de 52 de ori, ca în cele din urmă să ajung la forma sa funcțională, și asta, datorită muncii a numeroși inventatori, precum Henry Mill, Pellegrino Turri, Rasmus Malling Hansen, Christopher Latham Sholes etc.

Arta dactilografiei este o epopee întreagă plină de secrete și șiretlicuri, iar zgomotul produs de apăsarea tastelor mecanice, a tabulatorului și a schimbătorului a rămas și acum intact în mintea dactilografilor nostalgici. Producătorii coreeni, au decis să readucă la viață experiența unică pe care o trăiau dactilografii de cândva, lansând la sfârșitul lunii octombrie un ultrabook modern, cu tastatură în stil typewriter. Sună ingenios, nu? Haideți să vedem ce caracteristici a mai primit pseudo-mașina de scris de la Samsung, Notebook Flash.


Splendoarea device-ului începe de la designul în stil retro, cu carcasă acoperită cu o țesătură sclipitoare și taste deosebite de forma și mărimea celor de pe o mașină veche de scris. Culegând texte pe un astfel de device, ai toate șansele să te simți în apele unui dactilograf, pentru că producătorii coreeni pe lângă designul creativ, și-au dotat tastatura, cu un mecanism unic, care redă senzația tactilă de utilizare a unei mașini de scris. Detaliul picant din altă „lume” este senzorul de amprentă, care suportă funcția Windows Hello, incorporat în una dintre taste. Ce ca ce, dar la capitolul securitate, cei de la Samsung au încredere în invențiile mai moderne.


Acest laptop personal pe lângă specificațiile retro, a primit și o mulțime de tehnologii de ultimă generație de mare căutarea în zilele noastre. Notebook Flash a fost înzestrat cu un ecran de 13,3 inch, FHD (Full High Definition), procesor Intel din generația a opta, memorie internă SSD, port UFC pentru memory card Universal Flash Storage și modul Wi-Fi de mare viteză Wi-Fi 802.11ac. Cu așa specificații, device-ul are toate drepturile să fie inclus și în categoria laptopurilor business, mai ales că în compania unui astfel de portabil, la sigur veți atrage toate privirile din jur.


Și pentru că trăim în secolul „connection” când interface-urile sunt principală noastră sursă de a ne conecta cu lumea virtuală, cei de la Samsung nu au putut să ne lipsească și de porturile universale: Type-C, USB-A, HDMI și mufă Jack de 3,5mm. Detalii despre configurațiile memoriei și procesorului încă nu se cunosc. Vestea tristă este că la moment Notebook Flash este disponibil doar pe piața coreeană, iar despre lansarea la nivel mondial, producătorii Samsung nu au dat nici un detaliu. Portabilul poate fi achiziționat cu aproape 680$.


E plăcut să vezi astfel de tehnică, care combină frumos valorile trecutului cu cele ale prezentului, iar device-ul retro de la Samsung, la sigur își va găsi admiratorii dornici de a simți la propriu cum e să fii un dactilograf. Să sperăm că inovația „melancolică” va ajunge curând și la noi. Și pentru că marea zi a reducerilor, Black Friday, deja ne ține pe jar, fiți cu ochii pe blogul nostru, poate „prindeți” vreun device despre care nu știați, iar în magazinele tech poate fi cumpărat cu un preț BOMBĂ.

„Cheia succesului pentru tot ceea ce există în afaceri, ştiință și tehnologie, este ca niciodată să nu-i urmeze pe ceilalți.” Masaru Ibuka

0 Comments:

Trimiteți un comentariu