Xiaomi vine cu o invenție utilă pentru studenți: primul carnet inteligent din lume


Nu există nici device analog în lume cu aceleași posibilități


Compania chineză, Xiaomi, este probabil una din cele mai „bogate” companii producătoare de tehnică, la capitolul varietatea device-urilor. Producătorii chinezi au lansat de toate, începând cu smartphone-uri Xiaomi cu caracteristici „cosmice”, laptopuri personale, business sau gaming și gadgeturi de toate felurile și mărimile, pentru orice tip de utilizatori. Aproape zilnic avem parte de numeroase lansări a device-urilor smart, dintre care cel puțin una cu siguranță este de la Xiaomi.

Chiar ieri, gigantul din Beijing a prezentat o invenție, care a lăsat cu gura căscată studenții din lumea întreagă: primul carnet smart în care poți să îți faci notițe cu un pix, la prima vedere obișnuit, iar toate însemnările făcute pot fi transferate automat în formă electronică pe telefon, laptop sau tabletă. Inovația poartă un nume tare drăguț, Xiaomi Bamboo Slate, și la sigur le va cădea tronc la inimă elevilor și studenților care au deja bătături la deget de la atâta scris.


Pentru a transforma în realitate acest proces „miraculos”, producătorii Xiaomi au încorporat în carnețel o tehnologie cu rezonanță magnetică, datorită căreia sunt recunoscute toate liniile trasate cu pixul. Modulul electronic este capabil să recunoască toate semnalele și să le stocheze într-un document digital, care este copia 100% a paginii originale. Cu ajutorul acestui gadget, utilizatorii își pot salva în formă digitală: conspectele, proiectele, desenele, schițele și multe alte notițe. Datele pot fi salvate în format JPG, PNG, PDF etc.

Producătorii ne promit că Bamboo Slate va fi compatibil cu orice dispozitiv cu sistem de operare Windows, Android și IOS. Astfel, carnetul inteligent poate fi utilizat cu orice device electronic, instalând software-ul necesar. Dacă vă conectați la gadget prin Bluetooth, atunci crearea copiei digitale a schițelor poate fi vizualizată în timp real, un detaliu foarte plăcut, de parcă un magician ar desena paralel cu tine.


Pe lângă redarea digitală a notițelor, tehnologia permite editarea, ștergerea și chiar utilizarea mai multor culori diferite simultan. Cu astfel de gadget e mai ușor ca niciodată să transmiți un conspect sau o schiță de proiect colegilor de lucru, scoală sau universitate. Trebuie să menționăm că Apple iPad-ul care apare în imagine alături de carnetul inteligent, nu vine în set cu gadgetul. Astfel, pe post de device digital poate fi utilizat oricare altă tabletă.

Gadgetul smart va putea fi achiziționat cu 115$. Dacă vă pare cam mult, nu trebuie să uitați că tehnologiile noi întotdeauna cer investiții, mai ales că acesta este primul carnet „inteligent” din lume dotat cu așa caracteristici, și nu mai există un astfel de dispozitiv analog. Nu mult timp în urmă, tot cei de la Xiaomi au lansat o baterie externă de excepție, cu capacitatea de 10000 mAh și port USB Type-C.


Și iaca așa cu invențiile smart, dacă acum 100 de ani oamenii încă nu știau cum va arăta pixul, așa cum îl cunoaștem noi astăzi, inventat de jurnalistul Laszlo Biro, abia în 1938, cei de la Xiaomi deschid o nouă eră digitală cu carnetul smart Xiaomi Bamboo Slate. Deja a câta oară ne convingem că tehnologia evoluează cu viteza luminii, important să ținem pasul cu noile tendințe ale ei. 

„Oricine poate căuta elemente ale modei într-un butic sau într-un muzeu de istorie. Exploratorul creativ caută istoria într-un magazin de electronice, și moda într-un aeroport.” Robert Wieder

0 Comments:

Trimiteți un comentariu