Huawei ne bucură cu două notebook-uri „fresh”: Matebook 13 și Matebook D


În ajun de Black Friday Huawei lansează două laptopuri flagman


Compania chinezească, producătoare de dispozitive electronice, al patrulea în topul celor mai celebre brand-uri de smartphone-uri, Huawei, se pricepe de minune și la crearea unor notebook-uri pline de tehnologii de top, drept dovadă sunt ultimele inovațiile proaspăt prezentate, gata-gata de a-și bucura admiratorii: Matebook 13 și Matebook D. Laptopurile încă nu au fost lansate oficial, dar producătorii ne promit că mult așteptatul eveniment va avea loc până la sfârșitul acestei luni. De aceea, am decis să „dezghiocăm” de pe acum specificațiile tehnice care le fac speciale pe cele mai noi device-uri de la Huawei.

Matebook D – notebook-ul enigmatic „rudă” cu Mate 20


Lansarea smartphone-ului Huawei P20 Pro a fost unul din cele mai hot evenimente ale acestui an, iar telefoanele de top ale acestui brand au reușit să bată recordul la vânzări și numărul de admiratori. Luna trecută, compania chinezească a mai lansat încă două modele incendiare, cu același număr „20” în denumire, Mate 20, iar peste 2 săptămâni și fratele său mai mare, Mate 20 Pro, campionul la numărul de camere și calitate fotografii. Anume la lansarea smartphone-urilor Mate s-a strecurat și o poză cu „miraculosul” Matebook D. Producătorii nu au tăcut prea mult, și imediat după eveniment au anunțat că se pregătesc să lanseze în curând noua generație de notebook-uri, D.


Laptopul va avea la bază procesorul Inter Core, din generația a opta, placă video GeForce MX150, 8GB memorie RAM, și memorie internă 128GB SSD + 1TB HDD sau 256GB SSD. Pe lângă componentele „cosmice” notebook-ul va primi un display de 15,6 inch cu rezoluția Full HD și rame extra subțiri. Carcasa device-ului va avea o grosime de 16,9 mm, iar greutatea nu va depăși 1,9 kg + un adaptorul de 175g. Din porturi, acesta va primi două interface-uri USB 3.0, unul USB 2.0 și unul HDMI, iar de redarea sunetului vor fi responsabile difuzoarele Dolby.

Una din funcțiile surpriză va fi Huawei Share 3.0, pe care o întâlnim și la telefoanele din seria Mate 20. Tehnologia permite transmiterea datelor între device-uri, cu o viteză uimitoare, până la 1000 de fotografii în 2 secunde. În secolul XXI când toți aleargă în grabă, și fiecare minut liber este o comoară, această tehnologie va fi foarte utilă. Prețul dispozitivului va ajunge până la 790$.

Matebook 13 – „fratele mai mic” plin de tehnologii utile


Tot zilele acestea, compania Huawei a anunțat și despre lansarea elegantului calculator portabil MateBook 13, vânzările căruia vor începe în timpul apropiat. Inovația face parte din categoria ultrabook-urilor, și se poate lăuda cu o carcasa cu grosimea de doar 14,9 mm și greutatea de 1,3 kg. Device-ul va fi dotat cu un display de tip IPS de 13 inch cu rezoluția 4K UHD (2160x1440), luminozitatea 300cd/md și acoperire 100% în spectrul sRGB. Marginile ecranului au doar 4,4mm, iar display-ul se întinde pe 88% din suprafața totală a carcasei.


Modelul de top va primi un procesor Intel Core i7-8565U, cu patru nuclee, generația Whiskey Lake, cu placă video integrată Intel UHD Graphics 620, 8GB RAM, memorie internă SSD cu capacitatea de 256GB, două porturi USB Type-C. Opțional, este posibil un upgrade a plăcii video dedicate de tip NVIDIA GeForce MX150.

Ambele portabile vor fi scoase la lumină până la sfârșitul acestei luni, și să sperăm că până la marele eveniment al reducerilor „cosmice” Black Friday, care se celebrează în ultima vinere a lunii noiembrie. Până atunci, nu ratați cele mai noi știri din lumea tech, de pe blogul nostru.

„În acest nou val de tehnologie, nu poți face totul singur, trebuie să formezi alianțe pentru a avea succes.” Carlos Slim Helu

0 Comments:

Trimiteți un comentariu