Xiaomi lansează un nou TV 4K UHD la pachet cu un accesoriu inteligent

Inovație după inovație de la compania chineză Xiaomi


Cei de la Xiaomi deja ne-au deprins să ne surprindă zilnic cu câte o inovație tehnică, fie un smartphone Xiaomi plin de tehnologii de top, la un preț de te lasă cu gura căscată, un laptop subțire ca o pană, sau un gadget inteligent. Treptat, compania chineză și-a găsit nișa și în lumea TV, lansând mai multe modele de televizoare Smart de ultimă generație, dar și un accesoriu tare smart care transformă vizionarea televizorului într-o adevărată magie.

MI TV 4 – cel mai ieftin smart TV 4K UHD cu HDR


La sfârșitul lunii octombrie, producătorii din Beijing au lansat oficial o nouă generație de televizoare 4K UHD, Mi TV 4, cu capacitate HDR (High Dynamic Range), tehnologie ce oferă datorită raportului optim dintre contrast și spațiul cromatic, o imagine naturală și realistă, de parcă ai te-ai teleporta direct în cadrul redat. Încă o caracteristică care nu poate fi trecută cu vederea este prețul, excepțional de mic, comparative cu device-urile digitale concurente din aceeași categorie.

Pe lângă rezoluția înaltă, Mi TV 4 se poate mândri și cu un sunet de calitate, datorită difuzoarelor stereo, Dolby Audio. Device-ul a primit și un procesor cu 4 nuclee ARM Cortex-A53, 2GB memorie RAM și 16GB memorie internă. Și la capitolul interface-uri, Mi TV 4 a fost dotat mai ceva ca un calculator, cu trei porturi HDMI, două USB, S/PDIF și mini Jack de 3,5mm. Dispozitivul digital funcționează pe baza sistemului grafic PatchWall, parte a firmware-ului MIUI TV, bazat pe Android.


Și pentru că suntem în secolul XXI, producătorii chinezi nu au putut să nu modernizeze și telecomanda, incorporându-i un microfon, care datorită asistentului inteligent Xiao AI, este foarte receptiv la comenzile vocale, ajutându-vă să savurați la maxim experiențele digitale. Încă un detaliu plăcut este display-ul fără margini, care pe lângă o imagine Infinity, oferă dispozitivului un aspect elegant și luxos. Mi TV 4 este alegerea potrivită pentru cei care visează la un televizor de gabarite mari, dar la un preț accesibil. Prețul acestui model ajunge până la 865$, de trei ori mai ieftin decât un televizor Samsung, LG sau Sony cu aceleași specificații.

Mi Box S – accesoriul de neînlocuit pentru orice televizor


În cadrul prezentării Google, care a avut loc acum o lună în SUA, producătorii Xiaomi și-au prezentat set top box-ul de ultimă generație, Mi Box S, care permite căutarea oricărei informații apelând la „gigantul de căutare” Google, ori de câte ori ai nevoie. Inovația reprezintă o versiune globală a device-ului prezentat ceva timp în urmă în China, Mi Box 4. Set top box-ul a fost dotat cu un procesor cu patru nuclee Amlogic S905X, 2GB RAM și 8GB memorie internă, și permite redarea video-urilor în rezoluția 4K cu capacitate HDR.


Mi Box S a primit și un asistent inteligent, Google Assistant, care poate fi gestionat printr-o telecomandă cu microfon incorporat. Pentru o exploatare la maxim, set box-ul a primit o mulțime de porturi, de tot felul: USB 2.0, HDMI 2.0A pentru a fi conectat la televizor, monitor sau proiector, mufă Jack dar și versiunea Bluetooth 4.2 LE pentru conectarea sistemelor audio wireless. Device-ul vine în set cu telecomanda Smart și cel mai popular serviciu de streaming din lume, Netflix. Prețul setului ajunge până la 60$.

Cu așa pași grăbiți în evoluția tehnică, televizoarele vor deveni în scurt timp adevărați roboți, care ne citesc gândurile și ne trimit notificări când începe emisiunea noastră preferată. Iar dacă v-ați săturat de televizorul vechi de acasă, și visați la un dispozitiv de ultimă generație, nu uitați că suntem pe ultima sută de metri de marele eveniment al reducerilor, Black Friday, când puteți achiziționat device-urile de vis, la prețuri IREZISTIBILE.

Doar atunci când ştiinţa şi tehnologia vor fi utilizate în beneficiul uman, într-o lume în care toate resursele planetei sunt considerate ca moştenire comună a tuturor oamenilor Pământului, putem spune cu adevărat că există viaţa inteligentă pe Pământ.” Jacque Fresco

0 Comments:

Trimiteți un comentariu