Razer și Cherry ne pregătesc de Crăciun două tastaturi de toată frumusețea


Ultima generație de „echipamente” high-tech pentru gamerii înrăiți


Astăzi tastaturile au devenit un element de nelipsit pe fiecare device: smartphone, tabletă, laptop, computer PC, în unele, tastatura este incorporată sau redată pe un ecran touchscreen, iar când vine vorba de un computer de masă, aceasta reprezintă un periferic ce poate fi ales, schimbat și amplasat oriunde ne spune inima. Felul în care arată keyboard-urile din prezent, se datorează lui Christopher Latham Sholes, ziarist și tipograf american, care după lungi încercări și analize, abia în anul 1873, a rearanjat literele pe claviatură după modelul QWERTY, utilizat pe toate perifericele de acest tip din prezent.


Producătorii de dispozitive periferice din secolul XXI în fiecare an perfecționează la maxim inovațiile lansate, iar pe lângă aspectul funcțional, atrag atenție sporită și designului ergonomic, confortul în utilizare devenind unul din punctele forte a unei tastaturi de calitate. Tastaturile Razer pot fi clasate în topul celor mai performante periferice de pe piața mondială, apreciate de utilizatorii PC din lumea întreagă. Specificațiile forte ale claviaturilor din această categorie sunt calitatea, comoditatea în utilizare, designul minimalist combina cu mici detalii funcționale cum ar fi iluminarea de fundal sau suport pentru palme.


Zilele acestea cei de la Razer au dat mai multe detalii despre un nou kit de performanță care va fi lansat în curând pe piață, surpriză BOMBĂ mai ales pentru fanii Xbox One. Tastatura și mouse-ul Razer de fapt vor fi destinate consolei Xbox One, dar vor putea fi folosite cu ușurință și care periferice pentru PC. Tastatura va fi dotată cu comutatoare mecanice de ultimă generație și iluminare RGB Xbox Dynamic Lighting. Unica diferență față de claviaturile obișnuite este înlocuirea butonului CTRL (Control Key) cu tasta Xbox, dublând tasta analogica de pe gamepad.


Producătorii de PC games lucrează intens la crearea jocurilor în care vor putea fi exploatate la cote maxime perifericele gaming de la Razer. Unul din primele jocuri care vor suporta utilizarea mouse-ului și a claviaturii, va fi legendarul joc de acțiune, Fortnite. Printre jocurile care vor permite utilizarea perifericelor for gamers se mai numără:  Bomber Crew, Deep Rock Galactic, Strange Brigade, Warhammer: Vermintide 2, War Thunder și X-Morph Defense. Informații despre data lansării și prețul accesoriilor încă nu se cunosc, dar probabil că va fi destul de mare, luând în considerare costurile ultimelor inovații ale acestui brand.


În ajun de Crăciun, lansează pe piață o nouă tastatură mecanică, și compania germană Cherry. MX Board 1.0, acesta e numele claviaturii for gamers, va fi dotată cu bloc numeric digital și suport detașabil pentru palme. Aceasta va fi disponibilă în două modele, cu comutator Cherry MX Silent Red sau Brown. Accesoriul va avea dimensiunile: 470 x 165 x 25mm (fără suportul pentru palme) și va cântări 1,1kg. Din tehnologiile de ultimă generație, au fost incorporate Highspeed (pentru mărire vitezei de reacție a tastelor) Anti-Ghosting, N-key rollover (care recunoaște semnalele chiar și dacă apăsați mai multe taste concomitent) și iluminare de fundal. Aceasta va putea fi achiziționată cu aproximativ 90euro.



Deci, dacă încă nu ați găsit nici un cadou potrivit pentru prietenii sau rudele pasionați de jocurile video, un periferic smart cu design ergonomic și tehnologii de ultimă generație, poate fi cea mai hot surpriză pentru gamerii înrăiți. Dar nu uitați: „jocurile video sunt o modalitate de a scăpa de realitate - de aceea ai nevoie de factorul eroic.” Hideo Kojima

0 Comments:

Trimiteți un comentariu