Cel mai subțire telefon din lume este de mărimea unui card


În timp ce unii producători jertvesc din compactitate pentru performanță, alții încă mai tind spre smartphone-uri cu dimensiuni minuscule


Lucrurile compacte au devenit o necesitate a lumii moderne, în care pe zi ce trece avem parte de tot mai puțin spațiu, în geantă, casă, troleibuz. Cu această problemă „spațială” se confruntă mai ales locuitorii Chinei, care reprezintă 18,47% din populația lumii, și anume din acest motiv cele mai ingenioase invenții ce țin de economisirea spațiului, le aduc lumii, fie producătorii chinezi sau cei japonezi, dar se dovedesc a fi utile lumii întregi.


Zilele acestea, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Japonia, NTT Docomo, va lansa un smartphone minuscul, care încape perfect într-un portofel pentru carduri (card holder), îndeplinind în același timp toate funcțiile unui telefon obișnuit. Numele device-ului este KY-O1L, iar producătorii îl clasează drept „cel mai subțire telefon din lume”, și au dovezi concrete ca să credem acest lucru. Cu un astfel de dispozitiv mobil, ai toate șansele să economisești spațiu la maxim, și să nu cauți mereu un buzunar liber, unde poți să îți pur smartphone-ul cu display uriaș.


Telefonul a fost dotat cu un ecran monocrom de 2,8 inch, ce are la bază cerneala electronică, modul LTE și baterie cu capacitatea 380 mAh, toate aranjate compact într-o carcasă cu dimensiunile 91х55х5,3 de milimetri și greutatea de doar 47 de grame. Device-ul, care seamănă mai mult cu un telefon clasic, cu display multi-touch, este lipsit de cameră și acces la magazinul de aplicații, în schimb a primit câteva aplicații utile, de primă necesitate: browser internet, calendar și calculator.


Anterior, titlul de „cel mai subțire telefon din lume” îl deținea smartphone-ul Lenovo creat în colaborare cu compania americană Motorola, Moto Z, lansat acum doi ani, care are o grosime un pic mai mare decât KY-O1L, de 5,2mm, luând în considerare și camera proeminentă. Cei de la Docomo au fost mai șmecheri, și pentru a câștiga câțiva milimetri din grosime, pur și simplu nu au văzut necesitatea amplasării unei camere.


Device-ul de gabarite mici de la Docomo este produs în colaborare cu compania Kyocera, specializată mai mult în crearea electrocasnicelor, bateriilor solare și telefoanelor cu baterie mare. Telefonul va fi scos pe piață la începutul lunii decembrie, și va putea fi achiziționat cu aproximativ 300$. Până la urmă nu doar performanța cere investiții, dar și super-compactitatea. Valorile lumii moderne se schimbă treptat, și cine știe cât de mic va fi următorul smartphone din această categorie.

„Spiritul uman trebuie să se ridice deasupra tehnologiei.” Albert Einstein

0 Comments:

Trimiteți un comentariu